Recepten voor de liefhebber

Recept

Chocolade dessert voor 10 personen.

Chocolade mousse

Ingredienten: 200 gram pure chocolade (70%)

                       2dl. room

                       5 eetlepels poedersuiker

                       6 eiwitten en 1 eidooier

 

De chocolade au bain marie laten smelten. Zorg dat er geen vocht bij komt!

De eiwitten in een ontvet bekken in de keukenmachine stijf slaan en de poedersuiker beetje voor beetje toevoegen, en als laatste een snuf gemalen kaneel of cardemom.

De slagroom op yoghurtdikte stijfslaan.

De eidooier door de gesmolten chocolade roeren, daarna de eiwitten erdoor spatelen. Als de eiwitten volledig zijn doorgespateld de halfgeslagen slagroom door de mousse spatelen en op laten stijven in de koelkast. 

Chocolade terrine

Ingredienten: 200 gram pure chocolade (70%)

                     160 gram room

                      30 gram suiker

                      40 gram roomboter

                      pijnboompitten, amandelen, pistachenootjes en gemalen hazelnootjes

In een pan de room met suiker en boter aan de kook brengen en hierin de chocolade al roerende laten smelten.

De massa iets laten afkoelen en de nootjes, hoeveelheid naar believen, erdoor spatelen.

Een vorm licht inoliën en met plastic folie bekleden. De vorm vullen met het chocolade-noten mengsel, glad strijken en in de koelkast op laten stijven.

Witte chocolade parfait

Ingredienten: 5dl. slagroom

                      5  hele eieren

                      4 eidooiers

                      100 gram suiker

                       5 gram vanille suiker

                       150 gram witte chocolade

De eieren + eidooiers met de suiker en vanille suiker au bain Marie schuimig slaan tot 70 °C, vervolgens in de keukenmachine koud en wit slaan.

De chocolade in een bakje au bain Marie laten smelten.

De slagroom half stijf slaan.

De koud geslagen eieren door de gesmolten chocolade spatelen en als dit een homogene massa is door de slagroom spatelen. Het mengsel in een met plastic folie beklede vorm doen en in de vriezer plaatsen.